Edukacija

Edukacinė programa „Knygų įrišimo būdai pradedantiesiems

Muziejaus lankytojai, pasirinkę edukacinės programos „Knygų įrišimo būdai pradedantiesiems“ užsiėmimus, turės galimybę susipažinti su knygrišio amatu ir išbandyti savo gebėjimus šioje srityje. Jiems tereikia iš anksto užsiregistruoti telefonu (8 441) 42736 ir apsilankyti atstatytoje spaustuvininko Martyno Jankaus klėtelėje esančiose knygrišio dirbtuvėse.

Užsiėmimai rekomenduojami ir 5-6, 7-8, 9-10 klasių mokiniams, nes pagal Pagrindinio ugdymo Etninės kultūros bendrąją programą jie padės mokiniams suvokti tradicinių amatų vertę, domėtis jų raida, ugdytis nuostatą puoselėti tradicinę amatininkystę.

Programą sudaro trys skirtingi užsiėmimai pagal sudėtingumą:

1. Japoniškas įrišimas

Užsiėmimo dalyviai susipažins su senaisiais knygrišio įrankiais ir sužinos kokią funkciją jie atliko knygrišio darbe. Sužinos Japoniško knygų įrišimo paslaptis. Turės galimybę įrišti knygelę, galės ją dekoruoti naudodami senojo knygų dekoro pavyzdžius.

Trukmė – 1-2 val. Užsiėmimo dalyvių skaičius – iki 15.
2. Koptų įrišimas

Užsiėmimo dalyviai susipažins su senaisiais knygrišio įrankiais, sužinos kokią funkciją jie atliko knygrišio darbe. Susipažins su keleto knygos lankų įrišimo būdu atvira nugarėle — koptų įrišimu.
Turės galimybę pasirinkti:
a) paprastesnį (greitesnį) variantą minkštais popieriniais viršeliais;
b) sudėtingesnį (ilgesnį) variantą kietais viršeliais. Pastaruoju atveju viršeliai bus aptraukiami dekoruotu popieriumi.

Trukmė – 1,5 val. Užsiėmimo dalyvių skaičius – iki 15.
3. Įrišimas minkštais viršeliais

Užsiėmimo dalyviai susipažins su senaisiais knygrišio įrankiais, sužinos kokią funkciją jie atliko knygrišio darbe. Užsiėmimo metu knygos lankai bus rišami tiesiai prie lankstaus viršelio ilgais dygsniais, kurie matosi nugarėlėje. Galimi įvairūs rišimo raštai. Užsiėmimo dalyviai turės galimybę dekoruoti įrištos knygos viršelį naudodami senojo knygų dekoro pavyzdžius.

Trukmė – 3 val. Užsiėmimo dalyvių skaičius – iki 15.
REGISTRACIJA Į EDUKACINES PROGRAMAS